pijanistkinja

Pijanistkinja Nataša Popović je rođena u Podgorici, gdje je stekla kompletno muzičko obrazovanje. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Kao studentkinja je osvojila Plaketu Univerziteta Crne Gore, a zatim i Decembarsku nagradu grada Podgorice. Usavršavala se na seminarima uglednih umjetnika Dušana Trbojevića, Branka Opačića, Zorana Jovanovića, Uroša Pešića, Slave Gabrijelova, Marjana Mike, Ljubiše Jovanovića, Georgija Sotnjičuka i Davida Grigorijana.

Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a magistarske studije iz Kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Osnivač je i član klavirskog trija “Camerata Montenegrina” sa kojim je nastupala na festivalima u zemlji i inostranstvu. Od 2008. član je klavirskog dua “Aperto“ sa Aleksejem Molčanovim. Ona nastavlja da istražuje novi repertoar sa mnogim drugim instrumentalistima i pjevačima.

Nataša je takođe uspješna u pedagogiji. Njeni studenti su osvojili nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno radi u zvanju vanrednog profesora na predmetu Kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju, gdje obavlja i funkciju prodekana za nastavu.