Pitanja i odgovori

Gdje se nalazi mjesto održavanja Ljetnjeg kampa za kamernu muziku?

Ljetnji kamp se održava u mjestu Ivanova korita, u podnožju planine Lovćen, u blizini stare crnogorske prijestonice, Cetinja. Ivanova korita nalaze se na nadmorskoj visini od 1200 metara (4,000 stopa), i pripadaju Nacionalnom parku Lovćen. Mjesto je udaljeno 12 km (7 milja) od Cetinja, a od glavnog i najvećeg grada u zemlji – Podgorice - 45 km (28 milja), i isto toliko od Budve, najpoznatijeg crnogorskog primorskog ljetovališta na Jadranu. Mjesto Ivanova korita je jedno od najljepših izletišta u Crnoj Gori. Više informacija na linku: http://nparkovi.me/sajt/np-lovcen

Gdje su smješteni učesnici?

Učesnici su smješteni u Rekreativno-edukativnom centru Lovćen, pod upravom JU Lovćen-Bečići. Više informacija na sajtu: http://www.ivanovakorita.com/me/rekreativno-edukativni-centar/

U kojem periodu se održava Ljetnji kamp za kamernu muziku?

Naš kamp se održava tokom ljeta, uglavnom krajem jula ili početkom avgusta. Datumi variraju, u zavisnosti od prethodnog dogovora sa JU Lovćen-Bečići. Datum održavanja kampa objavljujemo krajem januara.

Kada počinje prijavljivanje za kamp?

Prijavljivanje počinje u februaru, nakon što objavimo datum održavanja kampa. Proces prijavljivanja je lak: na našem sajtu i Facebook stranici objavljujemo aplikacioni formular sa neophodnim informacijama i pitanjima za zainteresovane polaznike. Rok za prijavljivanje je do 31. maja. Pošto je broj polaznika ograničen, najprije uzimamo u razmatranje rane prijave.

Mogu li polaznici sami da formiraju grupe i odaberu muziku koju će svirati?

Postoji ta mogućnost. Učesnici se mole da želju da na ovaj način učestvuju naznače na svojoj prijavi. Sa druge strane, procedura podrazumijeva da se instruktori kampa brinu oko repertoara i ansambala i određenim učesnicima dodjeljuju određene kompozicije i muzičare s kojima će svirati u grupi. Očekujemo da će svi polaznici uzeti učešća u kamernom orkestru. Tradicionalno, polaznici kampa nastupaju na dva finalna koncerta pred publikom, po završetku radionica. Na programu budu ona djela kamerne muzike na kojima su radili tokom kampa sa svojim mentorima, kao i orkestarska djela na kojima se radilo pod upravom dirigenta. Obično, prvi koncert bude na Cetinju, a drugi u Podgorici. Za prijem na kamp nije predviđena audicija, što znači da zainteresovani polaznici ne treba da šalju audio ni video snimak. Ono što je moguće jeste da na aplikaciji predstave nivo svog znanja i iskustva.

Kad će polaznici biti informisani o prijemu na kamp?

Potvrđujemo prijem 7-10 dana nakon isteka roka za prijavljivanje.

Koja je starosna granica polaznika Ljetnjeg kampa?

Na kampu mogu da se prijave muzičari od 14 godina; ne postoji gornja granica.

Koga mogu da kontaktiram za više detalja o kampu?

Sva pitanja šaljite na mejl: ljetnjikamp2014@gmail.com Takođe, provjerite tab “O nama” na našem vebsajtu.