POZIV ZA 13. LJETNJI KAMP ZA KAMERNU MUZIKU 2024

Dragi muzičari, Pozivamo vas da se prijavite za učešće na 13. Ljetnjem kampu za kamernu muziku koji će se održati od 30. jula do 8. avgusta 2024. godine, na Ivanovim koritima. Link sa osnovnim informacijama i prijavnim formularom možete naći u nastavku teksta. Molimo vas da nakon popunjavanja Prijave pritisnete na SUBMIT, kako bi vaša prijava došla u naše sanduče. PRIJAVA Rok za prijavljivanje je 21. jun 2024. Nadamo se vašem interesovanju i učešću. Dobro došli!
Opširnije

Novogodišnji koncert gudačkog kvarteta Gosl u Kraljevskom pozorištu na Cetinju

Gudački kvartet Gosl prirediće novogodišnji koncert 5. januara 2024. godine, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u 20 sati. Ovaj novi kamerni sastav formiran pod okriljem Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, čine mladi talentovani muzičari: violinisti Luka Perazić i Viktor Huter, violista Petar Obradović i violončelista Sari Šaćiri. U prvom dijelu koncerta izvešće romantičarska djela Franca Šuberta (Stav za kvartet u c-molu) i Aleksandra Borodina (Gudački kvartet br. 2). Na programu drugog dijela koncerta su djela nadahnuta folklorom Balkana, Josipa Slavenskog (Gudački kvartet br. 5 – Četiri balkanske igre) i savremenika Senada Gačevića i Dimitrija Golemovića (Kolo okolo, iz ciklusa “Balkanske igre”). Podsjećamo da se gudački kvartet Gosl premijerno predstavio na cjelovečernjem koncertu u KIC “BudoTomović”, prošlog septembra,  u okviru ciklusa Kamerna muzika i zainteresovao muzičku javnost i stvaraoce za njihov rad.
Opširnije

Gudački kvartet Gosl – debitantski koncert

Gudački kvartet Gosl predstaviće se premijerno pred podgoričkom publikom na cjelovečernjem koncertu 4. septembra 2023. godine, u velikoj sali KIC-a Budo Tomović” u 20 sati. Koncert ovog novoosnovanog kvarteta održaće se u okviru ciklusa Kamerna muzika. Kvartet je oformljen  prošle godine na Ljetnjem kampu za kamernu muziku, a čine ga mladi i talentovani gudači: violinisti Luka Perazić i Viktor Huter, violista Petar Obradović i violončelista Sari Šaćiri. Na programu ansambla su dva gudačka kvarteta: Feliksa Mendelsona br.6, op. 80 i Dmitrija Šostakoviča br. 9, op. 117. Radujemo se koncertu i sretni smo što smo doprinijeli inicijativi za stvaranje novog kamernog ansambla u našoj zemlji.
Opširnije

ZAVRŠNI KONCERTI 12. LJETNJEG KAMPA ZA KAMERNU MUZIKU NA CETINJU I U PODGORICI

Završni koncerti  12. Ljetnjeg kampa za kamernu muziku održani su na Cetinju 6. avgusta u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore u 20 sati i u Podgorici, 7. avgusta u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” u 20 sati. Na oba koncerta predstavili smo ukupno 24 kamerna ansambla, tj. po 12 kamernih ansambala i isto toliko kompozicija, različitih autora, od epohe baroka do moderne, na oba koncerta. Veoma uspješne javne koncerte pratilo je 300 posjetilaca koji su srdačno pozdravili muziciranje mladih muzičara. Programe završnih koncerata možete vidjeti u prilogu ovog teksta.  Završni koncerti Ljetnjeg kampa za kamernu muziku bili su uvršteni u programima manifestacija “Ljeto u prijestonici” u organizaciji Turističke organizacije Cetinje i “Podgoričko kulturno ljeto” u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.
Opširnije

INTERNI KONCERTI U REZIDENCIJI LJETNJEG KAMPA ZA KAMERNU MUZIKU

Interni koncerti polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku održaće se u petak, 4. i u subotu, 5. avgusta u Turističko-edukativnom centru “Lovćen” na Ivanovim koritima s početkom u 14:30 sati. Na koncertima će se predstaviti 30 standardnih i nestandardnih kamernih ansambala u različitim formacijama  kao što su duo, trio, kvartet, kvintet, septet i hor flauta. Repertoarski program obuhvata različite stilove – od barkonog, klasičnog, romantičnog i XX vijeka. Nakon pet dana intezivnih majstorskih časova i proba s mentorima, učesnici kampa predstaviće bogat repertoar kamerne muzike.
Opširnije