Završni koncerti Ljetnjeg kampa za kamernu muziku na Cetinju i u Podgorici

Završni koncerti Ljetnjeg kampa za kamernu muziku održaće se na Cetinju 6. avgusta u Kraljevskom pozorištu ‘’Zetski dom’’ u 20:00 i u Podgorici 7. avgusta u Kulturno – informativnom centru ‘’Budo Tomović’’ u 21:00. Na ovim koncertima izvešće se različiti programi kamerne muzike, koje će izvesti raznovrsni sastavi: duo, trio, kvartet i kvintet.

Završni koncerti su ujedno dio manifestacija Ljeto u prijestonici u organizaciji sa Turističke organizacije Cetinje i Podgoričko kulturno ljeto u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Opširnije

Koncert dua Isak Haračić i Sonja Marković u Ljetnjikovcu Palac

Kamerni duo – violončelista Isak Haračić i pijanistkinja Sonja Marković prirediće koncert u Ljetnjkovcu Palac na Ivanovim Koritima u četvrtak 5. avgusta u 20:00. Na programu koncerta su djela Kamija Sen Sansa (Svita za violončelo i klavir, Op.16; Sonata za vilončelo i klavir br. 1, Op. 32) i Nađe Bulanže (Tri komada za violončelo i klavir).

Pored koncertnih aktivnosti članovi ovog dua su profesionalno angažovani u muzičkim institucijama: Isak Haračić je vođa sekcije violončela u Sarajevskoj filharmoniji, a Sonja Marković predaje klavir u Muzičkoj školi Trebinje. Ovaj duo dobitnik je granta I-Portunus Evropske komisije za učešće na ovogodišnjem Ljetnjem kampu za kamernu muziku. I-Portunus je program koji podržava mobilnost umjetnika, stvaralaca i kulturnih radnika, u cilju povezivanja međunarodnih kulturnih zajednica iz svih zemalja učesnica programa Kreativna Evropa.

Opširnije

Jubilarni Ljetnji kamp za kamernu muziku predstavljen medijima

U društvu naših evropskih partnera predstavili smo medijima program jubilarnog desetog Ljetnjeg kampa za kamernu muziku. Na konferenciji za novinare održanoj 28. jula u KIC “Budo Tomović”, govorili su Maja Popović, urednica muzičkog programa u KIC-u, dr Robert Veber, ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, Loran Gonsalves, direktor Francuskog instituta u Crnoj Gori i pijanistkinja Nataša Popović, profesorica kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Zahvaljujemo svima na učešću i podršci.

Opširnije

Repertoar Ljetnjeg kampa za kamernu muziku

 Različiti kamerni sastavi, od dua do kvinteta, su u našem programskom fokusu.

Duo: Camille Saint-Saens: Svita za violončelo i klavir, op. 16, Sonata za violončelo i klavir op. 32 br.1; Nadia Boulanger: Tri komada za violončelo i klavir; Astor Piazzolla: Istorija tanga za flautu i gitaru; Edvard Grieg: Sonata za violinu i klavir br. 3 u c-molu, opus 45 i dr.

Trio: Ludvig van Beethoven: Gudački trio u c-molu Op.9 br.3; Edouard Destenay: Trio u h-molu za klavir, obou (flautu) i klarinet Op. 27; Melani Bonis: Suite en trio, Op. 59; Josef Haydn: Klavirski trio br. 39 u G-duru, Hob. XV/25; Claude Debussy: Klavirski trio g-mol, Aram Hačaturijan: Trio za klavir, klarinet i violinu u g-molu; Aleksandar Borodin: Gudački trio G-dur, i dr.

Kvartet: Franz Schubert: Gudački kvartet „Smrt i djevojka“

Kvintet: Robert Schumann: Klavirski kvintet u Es-duru, Op. 44; Antonin Dvorak: Klavirski kvintet br. 2 u A-duru, op. 81; Luigi Boccherini: Gitarski kvintet u D-duru, G.448; Dejan Despić: Vinjete za duvački kvintet; Gabriel Pierné: Pastorale za duvački kvintet; Claude Debussy: Claire de lune, za duvački kvintet i dr.

Opširnije

35 polaznika na Ljetnjem kampu za kamernu muziku

Na Ljetnji kamp za kamernu muziku prijavilo se 35 muzičara različitih generacija, od srednjoškolaca i studenata muzike do mladih muzičkih pedagoga i umjetnika koji žele da usavrše svoje performanse i sarađuju s našim uglednim mentorima. Prijavljeni muzičari sviraju sljedeće instrumente: violina, viola, violončelo, klavir, flauta, klarinet, oboa, horna, fagot i gitara.

Ovogodišnji polaznici  Ljetnjeg kampa za kamernu muziku dolaze iz raznih gradova Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Njemačke.

Veoma smo sretni što je trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji povoljna i što ove godine dozvoljava ponovno internacionalno okupljanje muzičara na Ivanovim koritima.

Opširnije

ONLINE PRIJAVA LJETNJI KAMP ZA KAMERNU MUZIKU 2021.

Dragi muzičari,

Pozivamo vas da se prijavite da učestujete na Ljetnjem kampu za kamernu muziku, koji će se održati od 30. jula do 7.  avgusta 2021.

Prosleđujemo vam link sa osnovnim informacijama i Prijavnim formularom, koji se nalazi dolje, u nastavku.

Molimo vas da nakon popunjavanja Prijave/Aplikacije, kliknete na SUBMIT, kako bi vaša prijava došla u naše prijavno sanduče.

PRIJAVA

Nadamo se vašem interesovanju i učešću. Dobrodošli!

Opširnije