Oboistkinja

Oboistkinja Ivana Dakić, završila je Muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Beogradu. Tokom školovanja je osvojila brojne prve republičke i savezne (jugoslovenske) nagrade.

Diplomirala je i magistrirala u klasi profesora Ljubiše Petruševskog na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao najbolji student duvačkog odsjeka dobila je nagradu Bruno Bruni. Na istom fakultetu trenutno je na prvoj godini doktorskih studija na predmetu „Kamerna muzika“.

Nastupala je kao solistkinja sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, kvartetom Beloti i kvatretom Mokranjac, sa kojim je premijerno izvela i snimila djelo Zlatana Vaude "7 priča o broju 7". Kao članica tria SIO imala je niz uspješnih koncerata u Srbiji. Članica je Duvačkog kvinteta RTS-a, tria Femina, kvinteta Kotor Arta, dua Da Kapo i ansambla Cirkl. Sa kvintetom Kotor Art-a, koji je sastavljen od eminentnih muzičara iz Srbije i Crne Gore, 2021. godine, nastupala je na festivalima „Kotor Art“ u Kotoru, „Purgatorije“ u Tivtu i u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije Podgorice. Sa ansablom „Cirkl“ do sada je gostovala na festivalima u Poljskoj i Italiji.

Radila je u Narodnom pozorištu i u Simfornijskom orkestru RTS-a, na mjestu solo-oboa, a sarađuje i sa Beogradskom filharmonijom, orkestrom Opere Narodnog pozorišta i Crnogorskim simfonijskim orkestrom, na poziciji prve oboe. Takođe je sarađivala sa orkestrima Dušan Skovran, Camerata Serbica i dr. Jedan je od organizatora festivala „Oboa Fest“ i suorganizatorka projekta „Evropa u gostima“.

Bavi se pedagoškim radom i trenutno radi u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Beogradu. Njeni učenici aktivno učestvuju na takmičenjima gdje osvajaju navjeća priznanja. Do sada je održala kurseve oboe u Srbiji i Crnoj Gori. Zaposlena je na poziciji docenta na predmetu „Metodika i Orkestarske dionice za drvene duvačke instrumente“ na FMU u Beogradu.