U skladu sa željama polaznika i preporukama mentora Ljetnjeg kampa za kamernu muziku kreirali smo raznovrstan repertoar, koji se trenutno realizuje na majstorskim kursevima i muzičkim radionicama.

U repertoar smo uvrstili mnoga djela kamerne muzike Ludviga van Betovena u želji da obilježimo 250 godina od njegovog rođenja. Ove godine, mlada crnogorska kompozitorka Slobodana Bobana Dabović – Đurić napisala je, specijalno za naš kamp, muzičko djelo posvećeno Betovenovoj godišnjici, pod nazivom “Trag velikana”, koje će premijerno izvesti polaznici i mentori Ljetnjeg kampa. Pored Betovena na repertoaru su kamerna djela Johana Sebastijana Baha, Đovanija Batista Pergolezija, Georga Fridriha Hendla, Franca Doplera, Cezara Franka, Sergeja Prokofijeva, Georga Filipa Telemana, Riharda Vagnera, Volfganga Amadeusa Mocarta, Đakoma Pučinija, Sergeja Rahmanjinova i Bohosluva Martinua.

Da bismo izbjegli eventualne rizike po zdravlje i uskladili se sa preporukama Instituta za javno zdravlje, odlučili smo da ovogodišnji programski sadržaj Ljetnjeg kampa za kamernu muziku čine kompozicije pisane za manje kamerne sastave, te da izostavimo program za kamerni orkestar, koji je poslednjih godina imao značajno mjesto u našem repertoaru.

Broj polaznika je ove godine manji od uobičajnog (20 polaznika iz Podgorice, Cetinja, Budve. Nikšića, Bara, Kotora, Herceg Novog i Štutgarta) ali i pored toga uspjeli smo da formiramo mnogobrojne ansamble i da angažujemo sve polaznike i mentore da sviraju u različitim formacijama i različite muzičke stilove. Ukupno je 19 ansambala među kojima su duo, trio, kvartet i najveći – septet.